Шок! Важка бронетехніка з Чернівців, або Історія про безголових хом'ячків

Так сталося, що я досить багато часу проводжу у соцмережах, і періодично в мене виникає дуалістичне відчуття — мені одночасно дуже смішно і надзвичайно страшно. Люди абсолютно неспроможні критично сприймати інформацію. Будь-який брєд стримко набирає купи лайків, перепощується, видозмінюється і розповзається мережею. Останньою краплею стало повідомлення про звезення важкої бронетехніки до Києва. Перша згадка про це мені зустрілася тут — http://vk.com/feed?section=comments&w=wall-38854900_56298. Кажуть що фото зроблені на станції «Ходорів», що під Львовом. Це повідомлення розлізлося по різних пабліках з підписом «нам повідомили», на різноманітних новинарних ресурсах і заполонило перепостами всі стіни. Інформація, безумовно, вражає. Але давайте спробуємо зупинитись і три хвилини подумати. 

Що це? Де це? Куди це? 

Подивимось ось на це фото:
 
Не будемо зважати на те, що не зрозуміло де і коли це фото зроблено. Нехай це й справді буде станція Ходорів учора. Краще з'ясуємо що це за техніка. 1, 2, 4 і 5 машини — 122-мм самохідна артилерійська установка 2С1 «Гвоздика» (
http://ru.wikipedia.org/wiki/2%D0%A11), а між ними — якась машина інженерної підтримки на базі МТ-ЛБу (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%A2-%D0%9B%D0%91%D1%83), можливо транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-122 (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%97%D0%9C-122). Отже — перед нами артилерійський підрозділ. Яким же чином може бути використана артилерія для розгону демонстрантів? Яка тактика дії САУ у вуличних боях? Чим ці машини смерті  загрожують нашим друзям на Майдані?Відповідь шокуюча — нічим. Якщо, звичайно, Янукович не планує разом з Майданом знести Хрещатик і околиці.
Якби це були БТРи, БМП, або хоча-б танки — тут зрозуміло. Звичайно, на гусениці будь-якої важкої техніки можна намотати не одну демонстрацію. Але такого добра і під Києвом валом. Крім того, техніка сама собою поки не їздить, принаймні в Україні — тому техніка має використовуватись разом з екіпажем. А везти бійців з Західної України для того, щоб жорстоко вбивати своїх товарищів виглядає безглуздно навіть для нашої влади. При чому це все стає очевидном якщо хоч трошки подумати, або спитатися когось, кто хоч трошки розбирається у військовій техніці.
Або хоча б прочитати купу коментів під своїми ж постами. Але хом'якам то не цікаво. Ще більше шоку і лайків!!!

А насправді? Або чернівецький слід

Продовжимо наше маленьке дослідження — куди і нащо це все добро може їхати. Погуглимо трошки про 2С1. Неодразу, але знайдемо ось таке http://mil.in.ua/news/ukraina/5001-ukraina-vidmovliaietsia-vid-122-mm-haubyts-2s1-hvozdyka . Коротко — 2С1 знімають з озброєння. 
Ось ще один фотофакт, який «потрапив у моє роспорядження».


Джерело: 
http://vk.com/photo-5063972_299985577

Зверніть увагу на камуфляж та на номер «524». Це перша машина на першому фото. А знаєте де 2011/11/14 знаходилась ця САУ? У 300 полку у Чернівцях. Цей полк наразі реорганізовують, і вивозять з нього техніку.

Оже тепер ми знаємо все — куди, звідки і нащо це все їде. З 300 полку у Чернівцях вивозять у зв'язку з реорганізацією та зняттям з озброєння техніку на утилізацію. Можливо — на 
«17 ЛЬВІВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД».
От по ходу і вся історія. Але вона набагато нудніша ніж купа перепостів — як все насправді нікому не цікаво. І мене лякає така інформаційна безпорадність суспільства. Третя Світова Війна мабуть буде починатися в соцмережах.

1 коментар

Наталіна Губко
Думати для деяких — це надто болісний процес.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте